Footvolley

Footvolley is een nieuwe zeer attractieve en spectaculaire sport. Footvolley is nog niet erg groot in Nederland, maar de sport heeft alles in huis om groter te worden.

serik actie

Erik Drenth in actie

Deze beachsport in opkomst verleent haar bekendheid voornamelijk van het jaarlijkse viptoernooi op Aruba. Op deze exotische locatie komen bekende Nederlandse voetballers bijeen om hun footvolley kunsten te vertonen.  Het footvolley vindt zijn oorsprong op de stranden van Brazilië. De sport is dit land ook enorm populair. In Europa is de sport nog vrij jong in vergelijking met andere sporten.

Officieel wordt footvolley gespeeld tussen twee teams van 2 personen.  Bij footvolley mag je alle lichaamsdelen gebruiken, behalve je armen en handen. Het spel begint met de service vanaf de grond van achter de achterlijn. De ontvangende partij mag de bal in maximaal drie balcontacten terugspelen. De bal wordt voornamelijk met de borst en het hoofd gespeeld. Aanvallen doe je zo veel mogelijk met je hoofd, omdat je de bal dan op zijn hoogst speelt.  De puntentelling is volgens het rallypoint-systeem. Dat wil zeggen, bij iedere rally staat er een punt op het spel, ongeacht of je nu serveert of niet. Wie het eerst vijftien punten maakt, wint de set. 

Een aantal  teams timmeren nationaal aardig aan de weg. Speciale vermelding verdient het team Drenth/ Wachtmeester, die naast enkele nationale successen, ook in Europa met de besten mee kunnen.

Beachsport Groningen

 

Sponsoren

TriplePro

Binn'n pret

Triple Volley

 

 

 

 

Footvolley Groningen

Nieuwsoverzicht

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in of uit voor onze nieuwsbrief

BeachSport Groningen