beachsport groningen logo
footvolley beachsport groningen

Footvolley

Word lid Bekijk ons trainingsrooster

Footvolley spelen in Groningen

Footvolley is een nieuwe zeer attractieve en spectaculaire sport. Footvolley is nog niet erg groot in Nederland, maar de sport heeft alles in huis om groot te worden.

Deze beachsport in opkomst verleent haar bekendheid voornamelijk van het jaarlijkse viptoernooi op Aruba. Op deze exotische locatie komen bekende Nederlandse voetballers bijeen om hun footvolley kunsten te vertonen. Het footvolley vindt zijn oorsprong op de stranden van Brazilië. De sport is dit land ook enorm populair. In Europa is de sport nog vrij jong in vergelijking met andere sporten.

Hoe speel je footvolley?

Officieel wordt footvolley gespeeld tussen twee teams van 2 personen. Bij footvolley mag je alle lichaamsdelen gebruiken, behalve je armen en handen. Het spel begint met de service vanaf de grond van achter de achterlijn. De ontvangende partij mag de bal in maximaal drie balcontacten terugspelen. De bal wordt voornamelijk met de borst en het hoofd gespeeld. Aanvallen doe je zo veel mogelijk met je hoofd, omdat je de bal dan op zijn hoogst speelt. De puntentelling is volgens het rallypoint-systeem. Dat wil zeggen, bij iedere rally staat er een punt op het spel, ongeacht of je nu serveert of niet. Wie het eerst vijftien punten maakt, wint de set.

Een aantal teams timmeren nationaal aardig aan de weg. Speciale vermelding verdient het team Drenth/Wachtmeester, die naast enkele nationale successen, ook in Europa met de besten mee kunnen. Wil je meer lezen over dit team? Kijk dan eens op de website van Footvolley Groningen.

footvolley wedsrijd

Contactgegevens

 secretarisbsg@gmail.com

KvK: 01133915

Trainingslocaties

Binn'npret
Ulgersmaweg 52
9731 BV Groningen

Outdoorlimits Kardinge
Bieskemaar 2
9735 AE Groningen

Trainingstijden

DagTijd
Maandag 19:00 - 22:00
Woensdag 20:00 - 22:00 
  
  

Sponsoren

Logo Indoorstrand Groningen Binn'n pret

logo triple volley

triplepro logo